Ilmalämpöpumppujen puhalluslämpötila
Puhalluslämpötila
Käyttöönottomittauksissa:
– panasonic noin 60 astetta – laitteen käyntivirta on matala, joten ei voi kovin korkeaa lämmityslämpöptilaa voi antaa (5 amppeeria)
– mitsubishi parhaimmillaan FD-25 71,2 astetta, 6 metrin putkella, eli pitkällä – (7 amppeeria)
– En osaa sanoa, mistä ero johtuu, koska Panasonicissa mainostetaan korkeaa COP-arvoa.
– Pystyykö pumppu lämmittämään koko tarvittavan alan, jos toinen puhaltaa 10 astetta korkeampaa lämpötilaa. pystyykö lämmittämään kylmällsu
Ilmalämpöpumppujen käyttöönottomittauksissa olen huomannut merkittäviä eroja puhallusilman lämpötiloissa eri pumppumallien välillä. Periaatteessa laitteen käyntivirta jo kertoo, kuinka paljon ilmalämpöpumppu voi antaa lämpöä.
Esimerkiksi Panasonicin NE9JKE (LKE) Nordic -mallin käyntivirta on 5 ampeeria ja Mitsubishin FD-25:ssä käyntivirran vastaava luku on 7. Puhalluslämpötilassa ero tarkoittaa suurimmillaan jopa 10 astetta. Panasonicille olen mitannut noin 60 astetta ja Mitsubishille parhaimmillaan jopa 71,2 asteen puhalluslämpötilan.
En osaa sanoa, mistä ero varsinaisesti johtuu sillä Panasonicissa (CS-HE9LKE) mainostetaan olevan korkea lämpökerroin, eli COP-arvo. Sen COP on 5,22. Mitsubishin lämpökerroin on pikkuisen parempi 5,33 (FD-25VABH).
Puhalluslämpötilojen ero vaikuttaa siihen, kun mietitään millaisen alan ilmalämpöpumpun pitäisi jaksaa lämmittää. Ääriolosuhteissa, kuten Suomen kovissa pakkasissa puhalluslämpötilalla on todella merkitystä.