Ilmalämpöpumpun käyttö, kaukosäätimellä ja etänä.

Ilmalämpöpumppua käytetään kaukosäätimellä. Kaukosäätimen käyttäminen on perin yksinkertaista, lähes yhtä helppoa kuin television kaukosäätimen käyttö. Eräs kaukosäätimiin liittyvä tekijä on kuitenkin hyvä ottaa huomioon varsinaista laitetta hankittaessa. Kyseessä on se, onko hankittavaksi aiotun laitteen kaukosäätimessä termostaatti. Laitteet, joissa termostaatti on sijoitettu kiinteästi seinälle ovat selkeästi vaikeuksissa silloin kun lämmitettävä tila on vähääkään sokkeloisempi. Kiinteästi asennettu termostaatti on riittävä selkeissä huonetiloissa, joissa ei ole muita termostaattia hämääviä lämmönlähteitä. (Sopiva) tai oikeammin sopimaton lämmönlähde lähellä termostaattia saattaa hämätä termostaatin olettamaan, että tilan lämpötila on sopiva ja laite keskeyttää lämmöntuoton tilanteessa, jossa takaikkunoissa helmeilee vielä jää ja kukkii kuurankukat (Hallikaisen laulaessa taustalla).

Termostaatilla varustettu kaukosäädin poistaa ongelman. Kaukosäätimen voi sijoittaa vaikkapa huoneiston hankalimpaan kohtaan ja sisäyksikkö tuottaa lämpöä, kunnes sopiva lämpötila on saavutettu siellä, takimmaisessa peräkammarissa. Toisaalta voit kuljettaa kaukosäädintä taskussa mukana ja siten lämmöntuottoyksikkö saa tarpeellista ohjaustietoa sieltä, missä kulloinkin olet. Näin ollen riski siihen, että sisäyksikön lähellä on saunakuuma samaan aikaan kun takahuoneessa hytistään poistuu. Termostaatilla varustettu kaukosäädin on siis kaikin puolin järkevä ja perusteltu ominaisuus laitetta valittaessa.

Ilmalämpöpumppujen mökkikäytön kannalta hyvä uudistus on se, että viimeaikoina on tullut markkinoille GSM teknologiaan perustuvia kauko-ohjaus järjestelmiä. Pumpun voi jättää mökille pitämään yllä kohtuullista n. 10 asteen ylläpitolämpöä tarvitsematta pelätä jääkaappioloja kun itse ehtii paikalle. Uudet kauko-ohjausjärjestelmät mahdollistavat lämpötilan noston normaaliksi asumislämmöksi yhdellä tekstiviestillä. Se on helppoa ja vaivatonta lisäten ilmalämpöpumpun hyödyllisyyttä mökkikäytössä.

Merkitty: , , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*